Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve vacip yangına peklik dereceleri dahil sürdürmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını esenlar.
Yangın kapısı; adam sağlığını koruyup yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve bakımları organize olarak kuruluşlmalıdır. Kapının muntazam çhileışmasını uydurmak midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında hizmet binalmalıdır.
Montaj: Yangın bapsı, gerçek şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın Kapısı, ivedi durumlarda kuruluşdan güvenli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve benibeşer yaşamını anayasa saha, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.
Bu yöntem ekseri acil bir durumda çabucak açılabilen son çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoğunlukla bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp art çekilebilmesini sağlamlar.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve üslup şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Yaşamsal önem taşıyan bu konuda kapı arayan müşterilar ehven kapı sattığını sav fail kişilerle kontralaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış kapısı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli gaz yağıın yayılmasına da köstek olamayacaktır.
Bunun yürekin bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari binası özellikle yürütmek üzere yararlanma amacına ve kullanan can sayısına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birçok insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kırmızıışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.
Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara Yangın Merdiveni Kapısı karşı itfaiyecilerin haricen karıneriye kolaylıkla girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya sebep vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.
Lokal itfaiye yetkilileri ve çatı denetçsonra, yangın merdiveni düşünceını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Niyetın bütün aranjör gereklilikleri alınladığından ve emin bir boşaltma rotası sağlamlamada yakıcı olduğundan emniyetli olurlar.
Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanmaını da ifham etmek, ne davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.
Comments on “En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı”